Ο χορός των ποντικών στη Λότζια...

λαμπρινός-πασπάτης- πλεύρη

Φαίνεται ότι τα πράγματα στη Λότζια δεν βαίνουν καλώς... Έχοντας διανύσει κάτι περισσότερο από το μισό της θητείας της, η δημοτική αρχή Λαμπρινού δεν φάνηκε να κάνει, σε κανένα επίπεδο, τη διαφορά με την περίοδο Κουράκη. Αντίθετα, θα έλεγε κανείς, ότι σε πολλές περιπτώσεις ο "βίος και η πολιτεία της" μοιάζει να δικαιώνει τον πρώην δήμαρχο στα μάτια πολλών πολιτών οι οποίοι την εμπιστεύτηκαν για να "φύγει το μακροχρόνια σύστημα Κουράκη από τη Λότζια".

Η απουσία πολιτικής εμπειρίας από τον επικεφαλής, δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, η σε πολλά μέτωπα ενασχόληση του "δεύτερου τη τάξει", πολιτικά και θεσμικά, προέδρου του ΔΣ, Γρηγόρη Πασπάτη, και πολιτικά ανομοιογενής ομάδα με πολλές και ποικίλες (και ιδιοτελείς...) στοχεύσεις, διαμορφώνουν αυτή την ώρα μια εικόνα που μάλλον δεν θα έπρεπε να ακολουθεί μια δημοτική αρχή μόλις 38 μηνών.

Αυτά ακριβώς τα στοιχεία, της έλλειψης ομοιογένειας αλλά και έλλειψης πολιτικής εμπειρίας στην κορυφή (άρα και ουσιαστικής δυνατότητας καθοδήγησης και ελέγχου) απλά αφήνουν το περιθώριο να "χορεύουν τα ποντίκια".

Στην πόλη είναι αλήθεια ότι δεν άλλαξε κάτι, στην ουσία. Εκτός από το γεγονός ότι ο επικεφαλής είναι λιγότερο "θορυβώδης" από τον προηγούμενο δήμαρχο. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα μόνο θετικό... Καθώς γύρω του, όπως και στον προηγούμενο, υπάρχει κάθε καρυδιάς καρύδι. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε "πολιτικά καρύδια", δηλαδή ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις, αλλά στην πραγματικότητα με ξεχωριστές πορείες. Μάλλον ισχύει το "ο καθένας κι απάνω του", μέχρι όπου βγει...

Η δημοτική ομάδα - είναι ορατό αυτό ακόμα και σε εκείνους που δεν χρειάζεται να είναι καθημερινοί επισκέπτες του δημαρχείου- δεν είναι απλά διασπασμένη, αλλά πολυδιασπασμένη. Ένα μέρος της, το οποίο ανήκει στη ΝΔ, ελέγχεται απολύτως και μέχρι κεραίας, από τον βουλευτή Ηρακλείου Λ. Αυγενάκη. Κι ένα άλλο μέρος της, που επίσης ανήκει στη ΝΔ, είναι στην άλλη πλευρά. Και τα δυο μέρη αντιπαρατίθενται με σφοδρότητα, ακόμα και δημόσια. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της πρόσφατης ανάρτησης της πρώην αντιδημάρχου, Αθηνάς Σπανάκη, σε βάρος του προέδρου του ΔΣ, από την Ήπειρο όπου βρισκόταν για ομιλία του προέδρου της ΝΔ

σπαν

Η κ. Σπανάκη βέβαια θεωρείται ο πιο στενός κομματικός φίλος του βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ και περίπου εκπρόσωπός του στο δήμο Ηρακλείου. Ενώ ο κ. Πασπάτης είναι και ο πρώτος επιλαχών βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ και εσωκομματικός αντίπαλος του κ. Αυγενάκη.

Είχε προηγηθεί, τον Μάρτιο, η μετά δυσκολίας επανεκλογή του κ. Πασπάτη στην προεδρία του ΔΣ.

Δείτε:

Πρόεδρος και πάλι ο Γρηγόρης Πασπάτης, μετά από την τρίτη ψηφοφορία

Η στιγμή που ο Αυγενάκης προσπάθησε να "τελειώσει" Λαμπρινό και Πασπάτη (κατά την απειλή του)!

Αλλά και η γνωστή απειλή του Λ. Αυγενάκη ότι "θα τελειώσει τον Λαμπρινό", εξαιτίας της στάσης του τελευταίου στο θέμα της φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη, με τον βουλευτή της ΝΔ να συναγωνίζεται, το καλοκαίρι του 2016, τους πιο ακραίους εκφραστές της ξενοφοβίας.

Δείτε: Κάποιος να "τον μαζέψει"!- Η απίστευτη απειλή Αυγενάκη ότι... θα τελειώσει τον εκλεγμένο δήμαρχο Ηρακλείου και η απάντηση Λαμπρινού

Στο εσωτερικό της ΝΔ στη Λότζια μάλλον θα κορυφωθεί αυτή η αντιπαράθεση όταν, κατά τα φαινόμενα, ο κ. Αυγενάκης δεν θα είναι πλέον γραμματέας του κόμματος και δεν θα έχει να ασχολείται με όσα αντικείμενα έχει σήμερα.

Βεβαίως η ΝΔ είναι το πιο πολυπληθές κομμάτι στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής, αλλά όχι το μόνο. Πασόκοι, βενιζελικοί και άλλοι, αλλά και άλλων κομματικών αποχρώσεων δημοτικοί παράγοντες συνθέτουν το αταίριαστο παζλ.

Ίσως όμως οι πολιτικές τοποθετήσεις και αντιπαλότητες να είναι το "δεύτερο" σε σχέση με όσα συμβαίνουν στη Λότζια. Απευθείας αναθέσεις, προσλήψεις, θολή πολιτική και στόχοι, ένας πραγματικός χαμός συνοδεύει, από την πρώτη σχεδόν στιγμή την πορεία της δημοτικής αρχής. Και μπόλικη ιδιοτέλεια από μερικούς...

Η απουσία πολιτικής εμπειρίας και άρα καθοδήγησης και, τελικά, συνοχής, στη δημοτική αρχή, στην πραγματικότητα ευνοεί τον "χορό των ποντικών". Σε τούτη τη δημοτική αρχή υπάρχουν πολλοί - πολλοί "δήμαρχοι"! Σημερινοί και φιλοδοξούντες!

Ακόμα και πρόεδροι διαμερισμάτων ή τοπικών κοινοτήτων πήραν το καλάμι και κάνουν ό,τι θέλουν...

Χαρακτηριστικό είναι ότι σχεδόν ο κάθε αντιδήμαρχος κάνει ανακοινώσεις μιλώντας όχι για τον δήμο και τη δημοτική αρχή, αλλά στο όνομα μόνο της δικής του θέσης και ευθύνης!

Δυστυχώς, το εγχείρημα απέτυχε. Και απέτυχε παταγωδώς. Και, θα πρέπει να ομολογηθεί, ότι σε αυτό δεν υπάρχει ευθύνη μόνο του επικεφαλής. Πολλοί μικρομέγαλοι παραγοντίσκοι που αναδείχτηκαν στις τελευταίες εκλογές, με την αφορμή του κλίματος και αιτήματος να φύγει το σύστημα Κουράκη, είδαν στον πισινό τους μια τρίχα και την πέρασαν για παλαμάρι... Πληρώνοντας πολλά η πόλη για την τρίχα...

Candiot

ΥΓ: Προφανώς οι αναφορές δεν είναι για όλα τα μέλη της πλειοψηφίας. Κάποιοι εργάζονται. Αλλά δυστυχώς είναι τόσο λίγοι...