Λέει, λοιπόν, ψέματα ο "γνήσιος μνημονιακός" κ. Αυγενάκης;

αυγενακης

Αν ο κ. Αυγενάκης χαρακτηρίζει "γιαλαντζί λαϊκιστή" τον πρώην πρόεδρο του κόμματός του και πρώην πρωθυπουργό της κυβέρνησης της ΝΔ, είναι ένα εσωκομματικό πρόβλημα στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Η εξήγηση του χαρακτηρισμού του "γιαλαντζί λαϊκιστή" όμως είναι πρόβλημα που αφορά στην ελληνική κοινωνία. Και αποδεικνύει την πολιτική υποκρισία ενός από τα χαρακτηριστικά "παιδιά" του πολιτικού συστήματος, του γαλάζιου βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ.

Τί μας είπε, λοιπόν, ο κ. Αυγενάκης στη συνέντευξη που έδωσε στην Κρήτη Tv και εξόργισε τον πρώην αρχηγό του;

Δείτε: Οργή Σαμαρά με τον Αυγενάκη!- Δήλωσε ότι ήθελε πιο σκληρό μνημόνιο και ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι "γιαλαντζί λαϊκιστής" επειδή δεν το εφάρμοσε! (βίντεο)

Ότι στις εκλογές του 2015 αναμετρήθηκαν ο "γιαλαντζί λαϊκιστής" Σαμαράς, που σταμάτησε να εφαρμόζει το μνημόνιο, για να κερδίσει τις εκλογές, και ο "γνήσιος λαϊκιστής" Τσίπρας, που για να κερδίσει τις εκλογές, έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια.

Δηλαδή, ο κ. Αυγενάκης, ως άλλος Άδωνις, μας λέει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά, στους τελευταίους μήνες της διακυβέρνησής της δεν εφάρμοσε όπως έπρεπε, όσο σκληρά έπρεπε, τα μνημόνια, μπας και χαϊδέψει τον κόσμο και κερδίσει τις εκλογές! Και "μη εφαρμογή" ήταν οι συνεχείς περικοπές συντάξεων, η φοροκαταιγίδα, οι απολύσεις και οι διαθεσιμότητες στον δημόσιο τομέα, η αύξηση της ανεργίας, ειδικά των νέων, οι περικοπές για την υγεία, που οδηγούσαν σε περιορισμό της δημόσιας υγείας, οι περικοπές στην παιδεία, οι λιποθυμίες παιδιών στα σχολεία, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η αναγκαστική μετανάστευση χιλιάδων Ελλήνων, το κλείσιμο χιλιάδων καταστημάτων και τόσα άλλα.

Όλα αυτά, για τον κ. Αυγενάκη, ήταν "λίγα", λοιπόν, και έπρεπε να είναι περισσότερα και πιο σκληρά! Γι αυτό χαρακτήρισε "γιαλαντζί λαϊκιστή" τον κ. Σαμαρά: επειδή θεωρεί ότι υποχώρησε έναντι των μέτρων που θα έπρεπε να εφαρμόσει, προκειμένου να κοροϊδέψει και να κερδίσει τις εκλογές!

Τί σημαίνει αυτό; Ότι ο κ. Αυγενάκης, που ήθελε πιο πολύ και πιο σκληρό μνημόνιο από τον κ. Σαμαρά, αποκαλύπτει με αυτή την αναφορά του το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ. Αποκαλύπτει την υποκρισία της σημερινής πολιτικής της και την πολιτική απάτη που επιχειρεί. Ενώ φωνάζει για την κυβέρνηση Τσίπρα, για την πολιτική της, ενώ ισχυρίζεται ότι εφαρμόζει πολιτική καταστροφής για το λαό, αποκαλύπτει ότι η σημερινή ΝΔ θέλει πιο σκληρά μέτρα, ούτε καν όσα εφάρμοζε η κυβέρνηση Σαμαρά!

Βεβαίως, για να μην ξεχνάμε, ο "φιλολαϊκός" κ. Αυγενάκης δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνει από δεξιά στα μνημόνια. Το 2010 ο κ. Σαμαράς τον διέγραψε από τη ΝΔ επειδή στήριξε τον Ντόρα Μπακογιάννη, που υπερψήφισε το πρώτο μνημόνιο, σε αντίθεση με τη ΝΔ που το καταψήφισε. Και την ακολούθησε στο κόμμα που δημιούργησε, τη "Δημοκρατική Συμμαχία". Ο κ. Αυγενάκης από τότε ήθελε "περισσότερο μνημόνιο", κι ας κάνει σήμερα τον "φιλολαϊκό", κι ας καταγγέλλει την κυβέρνηση Τσίπρα...

Αυτό είναι "γιαλαντζί λαϊκισμός" ή "γνήσιος";

Πάντως, αυτή τη φορά ο κ. Αυγενάκης, πιθανώς χωρίς να το συνειδητοποιήσει, είπε την αλήθεια που κρύβει από τους πολίτες...

Candiot