Ιστορίες καθημερινής τρέλας: Άντε … στα τσακίδια .. κι ακόμα παραπέρα!

τσακιδια

 

Μετά από 35 χρόνια δουλειάς ( η μάνα μου ) και 40 χρόνια ο πατέρας μου ( πέθανε ο κακομοίρης ), αποφάσισε …  να μου δωρίσει το αμύθητο  … το εξωφρενικό …. το ασύλληπτο ποσό των Δέκα χιλιάδων ευρώ,  που με χίλια βάσανα και κόπο πραγματικό,  κατάφεραν  να αποταμιεύσουν . Αυτό κατάφεραν να μου αφήσουν ως κληρονομιά.  Θα πεθάνει και η μάνα μου όπου να ναι και δεν θα τα χρειαστεί, εκεί που θα πάει.

Τα χρήματα αυτά τα αμύθητα …  είναι φορολογημένα φυσικά , δηλωμένα μέχρι την τελευταία δεκάρα από την μισθωτή εργασία τους, αλλά για να περιέλθουν νόμιμα στην κατοχή μου, πρέπει να κάνουμε στην εφορία δήλωση σχετική περί της δωρεάς εν ζωή ……  και να δώσω και Χίλια ευρώ ως φόρο …  με βάση τη σχετική νομοθεσία.

Εάν μεθαύριο της αποδοχής της δωρεάς,  τα δωρίσω εκ νέου στο παιδί μου ….. ξανά 10% φόρος υπάρχει ……. και πάει λέγοντας. Μετά απορούν δήθεν όλοι οι αρμόδιοι  γιατί σχεδόν άπαντες, προσπαθούν να κλέψουν το κράτος και να φοροδιαφύγουν. Από τη μύγα ξίγκι δεν βγαίνει.

Επί της ουσίας μιλάμε για κλοπή χρημάτων άμεση από το κράτος , αφού τα χρήματα αυτά είναι ήδη φορολογημένα ανά έτος αποταμίευσης σε κάθε περίπτωση και αναιρείται πραγματικά το δικαίωμα της διάθεσης τους,  κατά τη βούληση του κατόχου. Ο φόρος επί φορολογημένων εισοδημάτων μισθωτής εργασίας είναι αλητεία πραγματική, έστω κι αν περιβάλλεται με κάποια νομιμοφάνεια  .

Αλλά ξέχασα …. άμα θες …. μπορείς  να προσφύγεις στα δικαστήρια τα  εθνικά και τα διεθνή … να δαπανήσεις φυσικά δέκα χιλιάρικα σε δικηγόρους και μετά από δέκα χρόνια ίσως να σε δικαιώσει κάποια δικαστική απόφαση περί του παρανόμου της κρατικής πρακτικής. Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι δηλαδή.

Υγ: η εν λόγω διάταξη δεν ψηφίστηκε βέβαια από την παρούσα κυβέρνηση,  αλλά αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για την διατήρηση της,  σε καμιά περίπτωση.

Υγ2: επειδή είμαι διαχρονικά νομοταγές και τεράστιων διαστάσεων κορόιδο, θα κάνω βεβαίως και φυσικά τη σχετική δήλωση και εύχομαι ….. «σε καλή μεριά τα έσοδα».

Υγ3: σε συνάρτηση δε με τα capital controls κλπ , ούτε μετρητά μπορώ να πάρω τα εν λόγω χρήματα , ούτε νέος λογαριασμός μπορεί να ανοιχτεί στο όνομα μου , ούτε ως πρόσθετος δικαιούχος μπορώ να προστεθώ ……  αλλά ο φόρος είναι φόρος και άμεσα καταβλητέος. Καταλαβαίνετε για ποια κατάσταση απολύτως γενικευμένης αλητείας και παραλογισμού  ,  ομιλούμε ;

Άντε …  στα τσακίδια .. κι ακόμα παραπέρα.

 

Πολίτης