Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μ@@ς!

παπανδρεου 1

Το «νόημα» του «βραβείου»!

Τζανάκης ΜιχάληςΤου Μιχάλη Τζανάκη

«O πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου τιμήθηκε χθες από την οργάνωση International Leadership Association στο πλαίσιο συνεδρίου της στις Βρυξέλλες».

Η είδηση ακούγεται σαν φάρσα, αλλά δεν είναι! Για μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας αποτελεί κανονική πρόκληση, θυμίζοντάς μας το τραγούδι του Μηλιώκα που έλεγε «να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μ@@ς», αλλά δεν μπορεί κάτι θα «ξέρουν» οι ιθύνοντες της ευρωπαϊκής και όχι μόνο αρχηγεσίας, που δεν «ξέρουμε» εμείς!

Η είδηση της «βράβευσης» σε εκδήλωση που συμμετείχαν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, περισσότερες από 1500 ηγετικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο - την ακαδημαϊκή κοινότητα, την κοινωνία των πολιτών, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, μας δημιουργεί πολλούς και έντονους προβληματισμούς.

Καταρχάς είναι ηλίου φαεινότερον πως για τη διεθνή πολιτική σκηνή οι «λαοί» δεν έχουν κανέναν απολύτως ρόλο. Λαμβάνονται υπόψη μόνο ως «εκλογείς», τότε δηλαδή που αγεληδόν «επιλέγουν» κατόπιν συστηματικής προπαγάνδας εκείνον που θα υλοποιήσει αποφάσεις όχι δικές του, αλλά της πολιτικής και οικονομικής ελίτ. Για το παγκόσμιο σύστημα διακυβέρνησης σημασία έχει ποιος κάνει τη «βρωμοδουλειά». Αυτός είναι ο «εκλεκτός» και εννοείται οι διεθνείς «οργανώσεις», «λέσχες», «όμιλοι προβληματισμού» και … «δεξαμενές σκέψης» είναι τόσο άρτια οργανωμένες που θα τον επιβραβεύσουν , αν κρίνουν πως συνέβαλε ο Χ στη διατήρηση της καθεστηκυία τάξης, ακόμα κι αν στραγγάλισε εκατομμύρια πολίτες.

παπανδρεου 2

Θα ήταν αφέλεια, αν δούμε σκωπτικά τη διεθνή βράβευση Παπανδρέου ή την ανακήρυξη του Λ. Παπαδήμου στην Προεδρία της Ακαδημίας Αθηνών για το τρέχον έτος! Είναι η εξαργύρωση των «υπηρεσιών» που πρόσφεραν, προφανώς όχι για τους πολίτες του λαού που εκπροσωπούν. Δυστυχώς, πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση πως είμαστε έρμαια των διαθέσεων κάθε «κορακιού» που εποφθαλμιά το θήραμά του. Επτά χρόνια μετά, έχουμε αποδεχθεί περίπου ως φυσιολογικό το πλιάτσικο του λαού, το επικροτούμε έμμεσα και δικαίως η Φώφη συνεχάρη τον Γ.Α. Παπανδρέου για την «προσφορά» του στην … εξυγίανση της πολιτικής ζωής του τόπου!