Τρεις συλλήψεις ακροδεξιών για τη ρατσιστική επίθεση στον Ασπρόπυργο – Οι δύο είναι ανήλικοι

αστυνομια

Τρεις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν για την ρατσιστική επίθεση και τον ξυλοδαρμό των δύο Πακιστανών εργατών το περασμένο Σάββατο, στον Ασπρόπυργο.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, οι τρεις συλληφθέντες (δύο 17χρονοι κι ένας 18χρονος) είναι ακροδεξιοί, αλλά δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να τους συνδέουν επίσημα με την Χρυσή Αυγή ή άλλη ακροδεξιά οργάνωση.

Και οι τρεις είναι γνωστοί στις αστυνομικές αρχές, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολούν τις αρχές για βίαιες ενέργειες, μία εκ των οποίων σχετίζεται άμεσα με ρατσιστική συμπεριφορά, ενώ στα σπίτια τους –μετά από σχετική έρευνα- βρέθηκαν ρόπαλα και άλλα αντικείμενα.

Ο ένας 17χρονος αναγνωρίστηκε από τα θύματα της ρατσιστικής επίθεσης, ως μέλος της ομάδας που επιτέθηκε και ξυλοκόπησε άγρια τους δύο Πακιστανούς το περασμένο Σάββατο στον Ασπρόπυργο.

Από την έρευνα της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ταυτοποιήθηκαν και άλλοι δύο, οι οποίοι προσήχθησαν άμεσα και σύμφωνα με την Αστυνομία και οι τρεις ομολόγησαν ότι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είναι ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ, θα παραπεμφθούν στον αρμόδιο ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

Ταυτόχρονα, αναζητούνται άλλοι τρεις νεαροί, μεταξύ των οποίων είναι και ο αδελφός του πρώτου 17χρονου, προκειμένου να εξεταστούν για την υπόθεση.

documentonews