Το μήνυμα της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ για τον Αρναουτάκη, που δεν έφτασε ποτέ στον Α. Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ- Αρναουτάκης

Ήταν μόλις λίγες ημέρες πριν το συνέδριο για την ανάπτυξη της Κρήτης, όταν έφταναν πληροφορίες για το τί θα πει ο πρωθυπουργός στο συνέδριο όχι μόνο για την ανάπτυξη της Κρήτης, αλλά και το πολιτικό προσωπικό του φθαρμένου συστήματος του παρελθόντος. Κάποιοι από την Αθήνα, με πρώτους τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, φέρονται να εισηγούνται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει από τώρα το θέμα της υποψηφιότητας για τις περιφερειακές εκλογές του Μάη του 2019, με την υποστήριξη ή την "ένδειξη υποστήριξης" στον νυν περιφερειάρχη Κρήτης!

Ήλθε και η ιστορία με την συνδιοργάνωση του συνεδρίου, μάλλον με την εμφάνιση ως πρώτου διοργανωτή και συντονιστή της περιφέρειας, που ενίσχυσε αυτές τις ανησυχίες.

Στο Ηράκλειο βρέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, και στο πλαίσιο της προετοιμασίας του συνεδρίου συναντήθηκε με τους δημάρχους και τον περιφερειάρχη. Φυσικά υπήρξε και συνάντηση με τη ΝΕ. Κι εκεί όλα τα μέλη που ήταν παρόντα, έθεσαν το θέμα: ο Αρναουτάκης δεν περνάει από την οργάνωση, δεν περνάει από τον κόσμο της αριστεράς και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, να μην επιχειρηθεί κάτι με τον νυν περιφερειάρχη, πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ (της κυβέρνησης Γιώργο Παπανδρέου), βουλευτή και ευρωβουλευτή.

Ειπώθηκαν πολλά. Το "όχι" δεν ήταν απλά μονολεκτικό. Υπήρξαν τα πολιτικά επιχειρήματα. Αλλά φαίνεται ότι αυτή η θέση της ΝΕ δεν μεταφέρθηκαν καν στον πρωθυπουργό, με συνέπεια χθες βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας να πει ότι σε 6 χρόνια θα είναι μαζί με τον περιφερειάρχη εδώ για τα εγκαίνια του ΒΟΑΚ, προδιαγράφοντας εμφανώς τη στήριξή του σε έναν άνθρωπο προερχόμενο από το βαθύ, κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ των 2 τελευταίων δεκαετιών.

Για την ιστορία, οι πληροφορίες λένε ότι ο Σταύρος Αρναουτάκης το 2014 στο "τσακ" δε συμφώνησε με τη ΝΔ για τη στήριξή του, καθώς έθεσαν βέτο συνεργάτες του, με την απειλή της αποχώρησης, ενώ τώρα και πάλι φέρεται να συζητά με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κάθοδό τους στις εκλογές, αφού οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ πλέον δεν του αρκούν...

Πρόλαβαν όμως κάποιοι και "συμβούλευσαν" τον πρωθυπουργό να σπεύσει να βάλει ένα αυτογκόλ, που αν δεν ακυρωθεί είναι προφανές ότι θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στην Κρήτη και στον ΣΥΡΙΖΑ...