Η ανατριχιαστική δήλωση του Κ. Μητσοτάκη, που ως άλλος Λουδοβίκος διακήρυξε ως "φυσική" την κοινωνική ανισότητα! (βίντεο)

μητσοτακης 1

Αντιδράσεις προκάλεσε η φράση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στην 82η ΔΕΘ με την οποία διακήρυξε την κοινωνική ανισότητα, δείχνοντας ότι έχει παρόμοιες αντιλήψεις με τους αυτοκράτορες του 16ου ή του 17ου αιώνων!

«Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση, όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα»

Και πως να μην υπάρχουν αντιδράσεις, καθώς η τοποθέτηση αυτή είναι μια διακήρυξη κοινωνικής και πολιτικής καθυστέρησης.

Ουσιαστικά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μας λέει ότι ο αγώνας του ανθρώπου για θεσμική βελτίωση των συνθηκών ισότητας σε μια κοινωνία είναι μάταιος και απειλεί τη Δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα.

Προφανώς ο πρόεδρος της ΝΔ, θέλει να μοιάσει τον Λουδοβίκο ΣΤ’ που διατύπωνε τέτοιες παρόμοιες απόψεις ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης.

Το πιο πιθανό είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνωρίζει τα στοιχειώδη από την οικουμενική διακήρυξη για τα ανθρώπινα δικαιώματα όπου λέει: ''Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης.''

 

Δείτε το σχετικό βίντεο από το twitter Ναυσικά (@nafsika71)

Διαβάστε και το σχόλιο του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου (από τον Ημεροδρόμο):