Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, ο Τζώρτζογλου και η "χρυσή εποχή" με τις κουμπαριές, την παράγκα και τους ύποπτους αγώνες!

ΤΖΩΡΤΖΟΓΛΟΥ

Επίθεση στον πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, Νίκο Τζώρτζογλου, τον οποίο χαρακτηρίζει στυλοβάτη του συστήματος που κυριαρχούσε στην ΕΠΟ και κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με "τις κουμπαριές της χρυσής εποχής της παράγκας, των λυράρηδων και των ύποπτων αγώνων", εξαπολύει με ανακοίνωσή του το αθλητικό τμήμα της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή της παρέμβασης είναι οι εξελίξεις στην ΕΠΟ με την εκλογή νέας διοίκησης υπό τον Βαγγέλη Γραμμένο. Ο κ. Τζώρτζογλου, κουμπάρος του επί χρόνια κυρίαρχου (είτε εμφανώς είτε από το παρασκήνιο) και προέδρου της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση, έκανε μάλιστα προσφυγή κατά των εκλογών με τις οποίες άλλαξαν τα πράγματα στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Η προσφυγή απορρίφθηκε.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται:

"Ως αθλητικό τμήμα της Ν.Ε Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνουμε ξεκάθαρα την ικανοποίηση μας για την αποκαθήλωση ενός συστήματος που την τελευταία εικοσαετία έφτασε το ποδόσφαιρο στη χώρα μας στην καταστροφή, την ανυποληψία και την απόλυτη απαξίωση στα μάτια της κοινωνίας.

            Στυλοβάτης αυτού του συστήματος υπήρξε έως και την τελευταία στιγμή ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Η. Ποιος μπορεί να λησμονήσει τις κουμπαριές της χρυσής εποχής της παράγκας, των λυράρηδων και των ύποπτων αγώνων, την προώθηση σε κομβικές θέσεις ανθρώπων που δηλητηρίαζαν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τον αποκλεισμό με κάθε μέσο κάθε υγιούς στελέχους του Ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου; Τις τελευταίες ώρες μάλιστα δεν ντράπηκε να εμφανιστεί ως υπερασπιστής του δικαίου. Στην κίνησή του αυτή  δεν εκτέθηκε ο ίδιος προσωπικά ως όφειλε αλλά συμπαρέσυρε και δύο ερασιτεχνικά σωματεία του νομού μας.

Δεν πανηγυρίζουμε σήμερα. Οι εναλλαγές χαλίφηδων δεν μας αφορουν και δηλώνουμε ότι θα είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο με όλες μας τις δυνάμεις.

            Χαιρετίζουμε όμως την αλλαγή σελίδας, χαιρετίζουμε την πτώση ενός καθεστώτος που βίαζε επι χρόνια το πιο αγαπημένο άθλημα στη χώρα μας, προς όφελος πολύ συγκεκριμένων κύκλων.

            Εκφράζουμε την ελπίδα πως η επόμενη μέρα θα φέρει ξανά τον ποδοσφαιριστή στο προσκήνιο, θα ξεφορτωθεί μια και καλή τα απομεινάρια της σαπίλας που δίχως αμφιβολία θα επιδιώξουν να κρατηθούν με νύχια και με δόντια στα στεγανά τους, θα εκδημοκρατίσει την Ε.Π.Ο με την εφαρμογή της απλής αναλογικής. Περιμένουμε επίσης την στήριξη του ερασιτεχνικού και του παιδικού ποδοσφαίρου, που εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι απλώς εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους.

            Το ποδόσφαιρο, όπως και όλα τα αθλήματα λειτουργεί καλύτερα από τα κάτω προς τα πάνω και όχι το ανάποδο. Ο ερασιτεχνικός και ο μαζικός αθλητισμός οφείλουν να στηριχθούν. Σε κάθε περίπτωση, οι θέσεις μας στον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο είναι ξεκάθαρα διατυπωμένες, κι είμαστε εδώ για να τις συζητήσουμε, να τις υπερασπιστούμε και να διαμορφώσουμε σε αυτές τις κατευθύνσεις το Ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο".