Η αποχώρηση Κουκιαδάκη από την περιφέρεια και ο δρόμος μέχρι τη Λότζια!

Ο κ. Κουκιαδάκης, αριστερά, αποχωρεί από την περιφέρεια, κι αφήνει τον κ. Αρναουτάκη να μετρήσει δυνατότητες!
Ο κ. Κουκιαδάκης, αριστερά, αποχωρεί από την περιφέρεια, κι αφήνει τον κ. Αρναουτάκη να μετρήσει δυνατότητες!

Η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Ευριπίδη Κουκιαδάκη να μην είναι και πάλι υποψήφιος στην περιφέρεια Κρήτης, απόφαση που έχει ανακοινώσει στον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, μάλλον δρομολογεί εξελίξεις, τόσο στην περιφέρεια όσο και πιθανώς στο δήμο Ηρακλείου. Ο κ. Κουκιαδάκης ανακοίνωσε στον περιφερειάρχη ότι θα αποσυρθεί από την περιφέρεια, όχι όμως ότι δεν πρόκειται και να ασχοληθεί με τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Τί σημαίνει αυτό; Ότι μπορεί να είναι υποψήφιος στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, με πιθανό βεβαίως το δήμο Ηρακλείου, τον οποίο είχε υπηρετήσει την περίοδο 1979-1982, ως δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος του Μανώλη Καρέλλη.

Το δεδομένο, πάντως, είναι ένα: ο κ. Αρναουτάκης, αν καταφέρει τελικά να είναι υποψήφιος (αν μπορέσει να έχει συνδυασμό, αν του επιτρέψει η νομοθεσία κλπ) θα πρέπει να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του αντιπεριφερειάρχη που είχε και στις δυο θητείες. Ήδη οι πληροφορίες λένε ότι έχει συζητήσει με τον άλλοτε δήμαρχο Χερσονήσου, Ζαχαρία Δοξαστάκη (ο οποίος μάλλον συζητά και με τη ΝΔ για την υποψηφιότητα στην περιφέρεια).

Πάντως σε κάθε περίπτωση, για τον ίδιο το σημερινό περιφερειάρχη η αποχώρηση Κουκιαδάκη μπορεί να τον διευκολύνει να αναζητήσει νέα πρόσωπα στα οποία κατά καιρούς έχει δώσει υποσχέσεις, όμως στην πραγματικότητα τον αφήνει "έκθετο", με την έννοια ότι χάνει μια "ασπίδα προστασίας" σε πολλά και δύσκολα, που απέφυγε ο ίδιος ο περιφερειάρχης στο Ηράκλειο... Όλα αυτά, αν τελικά έχει την πολιτική και νομική δυνατότητα μιας τρίτης υποψηφιότητας ο κ. Αρναουτάκης.

Το δεύτερο ζήτημα αφορά στο τί θα κάνει ο κ. Κουκιαδάκης, που δεν φεύγει από την περιφέρεια για να πάει σπίτι του ή στο δικηγορικό του γραφείο. Και μάλλον η επιδίωξή του θα είναι η διεκδίκηση της Λότζια.

Βέβαια σε μια τέτοια οριστική επιλογή, θα πρέπει να υπάρχει ένα ξεκάθαρο τοπίο, που αυτή την ώρα μοιάζει πολύ μακρινό. Δηλαδή, ποιοι θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ; Θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο σημερινός δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός; Θα υπάρχει, επίσης, νέα υποψηφιότητα Κουράκη στο δήμο Ηρακλείου, που θα αντλεί ψήφους από την ίδια "δεξαμενή" ψηφοφόρων με τον κ. Κουκιαδάκη;

Πάντως για την ώρα όλα αυτά είναι ανοικτά, αλλά με δεδομένη την αποχώρηση Κουκιαδάκη από την περιφέρεια και ταυτόχρονα το γνωστό του ενδιαφέρον για τη Λότζια.