Πράσινοι επαρχιώτικοι πολιτικαντισμοί Αρναουτάκη μέρος δεύτερο, ή πώς να εμφανίζεσαι πάντα ως "ανεύθυνος άρχων"...

αρναουτάκης 2

Οι επαρχιώτικοι πολιτικαντισμοί του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, ενόψει και των περιφερειακών εκλογών, συνεχίζονται και κορυφώνονται! Αφού προσπαθεί να καρπωθεί ό,τι γίνεται σε αυτό τον τόπο, από χρηματοδοτήσεις μέχρι έργα και να "αντισταθεί" για όλα τα άλλα, τώρα εμφανίζεται και ως "ανεύθυνος άρχων"! Πάνω από 4 δεκαετίες μετά τη μεταπολίτευση, με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, η Κρήτη δεν απέκτησε ποτέ έναν σοβαρό αυτοκινητόδρομο, αν και φαγώθηκαν δισ. δραχμές και εκατομμύρια ευρώ. Όμως τώρα εκείνος, μόνιμος αξιωματούχος, από υπουργός, βουλευτής ή ευρωβουλευτής και εδώ και δυο θητείες περιφερειάρχης, προσπαθεί να τα ρίξει σε άλλους. Στο υπουργείο, όπως συγκεκριμένα λέει, που δεν έχει κάνει μελέτες για τον ΒΟΑΚ!

Δηλαδή, επί 40 χρόνια δεν έγιναν μελέτες και έργα και τώρα ο Σταύρος - με κεντρικό πάντα ρόλο στην εξουσία- επαναστατεί γιατί 2,5 χρόνια δεν έγιναν οι μελέτες!

Είναι απίστευτο, αλλά μπορεί να συμβαίνει με τον κάθε παράγοντα αυτού του τόπου που πλέον θέλει να βγάζει την ουρά του απέξω και να ρίχνει σε άλλους τις ευθύνες, μπας και διασωθεί, εξασφαλίζοντας μια ακόμα θητεία...

Όπως γράφει η Ανατολή, σε χθεσινή συνάντηση στον Άγιο Νικόλαο, δήλωσε ότι "δεν υπάρχουν (ώριμες) μελέτες του ΒΟΑΚ στο νομό Λασιθίου με ευθύνη του υπουργείου", κι αναρωτήθηκε μήπως του έλεγαν... ψέματα οι προηγούμενοι ότι υπήρχαν μελέτες: "πρέπει να δούμε αν υπήρχαν έτοιμες μελέτες όλα τα χρόνια γιατί πολλοί μας έλεγαν ότι υπάρχουν μελέτες και μελέτες δεν υπήρχαν"!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο περιφερειάρχης επεσήμανε πως για αυτή την εξέλιξη δεν έχει ευθύνη η Περιφέρεια, αλλά μόνο το Υπουργείο, χωρίς να ονοματίσει περαιτέρω πολιτικά πρόσωπα ή υπηρεσιακούς παράγοντες που ευθύνονται για τις δυσμενείς εξελίξεις, οι οποίες έχουν προδιαγραφεί εδώ και καιρό, μετά την μεθόδευση για την υλοποίηση του τμήματος του ΒΟΑΚ Χανιά – Ηράκλειο.

«Μέχρι την Σητεία δεν υπάρχει μελέτη, οπότε αυτό πρέπει να το πούμε και να το γνωρίζει ο κόσμος, με ευθύνη του Υπουργείου, γιατί ποτέ η Περιφέρεια δεν είχε καμία ευθύνη σε αυτά. Η Περιφέρεια πάντα πιέζει, πάντα διεκδικεί, όπως μπορεί, με όλες τις κυβερνήσεις γιατί δεν είναι μόνο σήμερα, έχουμε ξεκινήσει από το 2011 για να μπορούν να ολοκληρωθούν κάποιες μελέτες.

Ο ανεύθυνος άρχων!

Ο Σταύρος Αρναουτάκης ανακαλύπτει λοιπόν σήμερα τη... γη! Και τα φορτώνει σε άλλους, καθώς εκείνος μόνο στα καλά έχει συμμετοχή (ακόμα και αν σπεύδει να πάρει... μετάλλια!), ενώ για τα κακά φταίνε πρωτίστως οι σημερινοί που κυβερνούν (αφού δεν τον πήραν και στο κόμμα τους, για να γίνει υποψήφιος περιφερειάρχης...)

Εκείνος είναι ο απολύτως ανεύθυνος για όλα, καθώς μόλις προχθές πέρασε το κατώφλι του φαρμακείου του στις Αρχάνες και ανέλαβε ευθύνες... Όχι, δεν υπήρξε αρμόδιος υπουργός, ούτε μέχρι τώρα 1,5 θητεία περιφερειάρχής, ούτε ευρωβουλευτής, ούτε βουλευτής, ούτε...

Φυσικά, μελέτες δεν υπάρχουν για πολλά έργα στον ΒΟΑΚ. Το έχει πει από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Αλλά ποιος φταίει, κύριε περιφερειάρχη; Πάντα οι άλλοι...

Δείτε ακόμα:

Χωρίς μελέτες ο ΒΟΑΚ, το έργο που "σχεδιάζεται" 40 χρόνια...

Να γιατί ο ΒΟΑΚ σκοτώνει ανθρώπους και τρώει εκατομμύρια: Ο δρόμος που ανατέθηκε χωρίς μελέτη και η γέφυρα που πριν τελειώσει θέλει επισκευές 4 εκατ.!

Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα ή μια λαθροχειρία εκατομμυρίων του περιφερειάρχη Κρήτης... (εικόνες)

Πράσινες επαρχιώτικες κουτοπονηριές και άλλες λαθροχειρίες από τον περιφερειάρχη Κρήτης... (εικόνες)