Η δήλωση- έκπληξη του Ν. Κοκκίνη: "Ιστορική και θεσμική συνέχεια του νόμου Γεννηματά για το ΕΣΥ"

Κοκκίνης

Συνεργάτης μου συνάντησε τον επί χρόνια διοικητή νοσοκομείων στην Κρήτη (ΠΑΓΝΗ, Βενιζέλειο, Αγ. Νικόλαος) με επιτυχημένη, ομολογουμένως θητεία, και άλλοτε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ  Νίκο Κοκκινη έξω από το ΠΑΓΝΗ να συνομιλεί με ομάδα εργαζομένων του νοσοκομείου . Τον ακούσε να λέει: " Στα νοσοκομεία και ευρύτερα στον χώρο της υγείας υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα ανάγκες. Προσπάθεια γίνεται για να βελτιώνονται οι συνθήκες και οι προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας. Πρέπει να ομολογήσουμε ότι παρά τις δυσκολίες η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου  Υγείας έχει κάνει πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση.  Προσλήψεις προσωπικού, εφημερίες , ώρες προσωπικού, ανασφάλιστοι, προϋπολογισμοί και άλλα".
Μάλιστα τον ρώτησε για τον τελευταίο νόμο που αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας κι εκείνος είπε: "Είναι ένας καλός νόμος και αποτελεί την ιστορική και θεσμική συνέχεια του νόμου Γεννηματά του 1983 για την ίδρυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Ο νόμος ενισχύει περαιτέρω τις υπάρχουσες πρωτοβάθμιες δομές , δημιουργεί τοπικές μονάδες υγείας ,καθιερώνει τον οικογενειακό γιατρό, εξορθολογίζει την προσβασιμότητα στα νοσοκομεία.
Τώρα οφείλουν οι Υγειονομικές Περιφέρειες, οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων μαζί με τους εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας και σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και τους φορείς της Κοινωνίας  με συλλογικότητα και εμπιστοσύνη να υλοποιήσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή".

Κι εκείνος έχει εμπειρία και γνώση για το θέμα. Άρα, η γνώμη του μετράει, πολύ περισσότερο που δεν είναι κάποιος προερχόμενος από το κυβερνητικό κόμμα.