Οι 'Πολίτες κατά της ηχορύπανσης' για την επίσκεψη Λαμπρινού στον Εισαγγελέα Εφετών

POLITESKATATISIXORIPANSIS

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι 'Πολίτες κατά της ηχορύπανσης', μέσω της οποίας σχολιάζουν την πρόσφατη επίσκεψη του δημάρχου Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινού, στον εισαγγελέα εφετών Ανατολικής Κρήτης, κ. Ζαχαρία Κοκκινάκη, σχετικά με το θέμα της ηχορύπανσης.

Αναλυτικά, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Πρόσφατα τα τοπικά ΜΜΕ έδωσαν μεγάλη δημοσιότητα στην επίσκεψη του κ. δημάρχου στον κ. εισαγγελέα εφετών, με τον οποίο συζήτησε το θέμα της ηχορύπανσης. Θεωρούμε σκόπιμο ένα σχόλιο πάνω σ αυτό.

               Θα ήταν πολύ ενθαρρυντικό η επίσκεψη αυτή να σηματοδοτούσε μια πιο ενεργή παρέμβαση της δημοτικής αρχής στο θέμα. Το λέμε αυτό γιατί ως τώρα η δημοτική αρχή περιοριζόταν στο: «κάνω ό,τι μου επιβάλει ο νόμος να κάνω, και τίποτα παραπάνω».  ΄Όμως το πρόβλημα είναι πολύπλοκο και δύσκολο, και  χρειαζόμαστε  αυτό το «κάτι παραπάνω». Γιατί πέρα από τη νομική ευθύνη, υπάρχει και η πολιτική ευθύνη του δήμου απέναντι στους δημότες του.

Γιατί δεν είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι; Γιατί τον κ. Κοκκινάκη τον επισκεφτήκαμε εμείς, ως σύλλογος, από το περασμένο φθινόπωρο και του εκθέσαμε το πρόβλημα, με  αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει έρευνα για το θέμα. Ηδη το πταισματοδικείο Ηρακλείου έχει πάρει καταθέσεις από μέλη μας, ενώ συνεχίζονται οι καταθέσεις αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών. Προφανώς και των υπηρεσιών του δήμου.

Φοβόμαστε πως αυτή η εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς δραστηριοποίηση  της δημοτικής αρχής  αφορά μόνο τη δημόσια εικόνα της και δεν σηματοδοτεί την ενεργοποίηση που αναφέρουμε παραπάνω.

 Ευχόμαστε, πάντως, να κάνουμε λάθος.

Σε κάθε περίπτωση, ξέρουμε πως η δραστηριοποίηση όσο περισσότερων συμπολιτών μας –ευαίσθητων σε θέματα ποιότητας ζωής- και η συνεργασία με το σύλλογό μας είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για επιτυχία.

Δείτε επίσης:

Στον Εισαγγελέα Εφετών για την ηχορύπανση ο Δήμαρχος Ηρακλείου