Με μαύρα περιβραχιόνια η Γερμανία για τον θάνατο του Χέλμουτ Κολ

germania-mauro-perivraxionio-gia-helmut-kol

Ο θάνατος του Χέλμουτ Κολ, την περασμένη Παρασκευή, προκάλεσε θλίψη στους απανταχού Γερμανούς, καθώς ο εκλιπών υπήρξε ο μακροβιότερος Καγκελάριος της χώρας και ένας από τους πολιτικούς που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στα κοινά. «Ισχυρός άνδρας» της Γερμανίας από το 1982 μέχρι το 1998, ο Κολ, που υπήρξε από τους πρωτεργάτες της επανένωσης, απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής, οι διοικούντες την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γερμανίας, αποφάσισαν πως οι διεθνείς που θα παίξουν στον αυριανό αγώνα με την Αυστραλία, για το κύπελλο Συνομοσπονδιών, θα φέρουν μαύρο περιβραχιόνιο. Ομοίως και οι νεαροί διεθνείς στην αποψινή αναμέτρηση με την Τσεχία για το EURO Ελπίδων, που διεξάγεται στην Πολωνία.

«Ο Χέλμουτ Κολ υπήρξε επίτιμο μέλος της ομοσπονδίας και καταλυτικός παράγοντας για τις γερμανορωσικές σχέσεις στην δεκαετία του 1980, αλλά και την πτώση του τείχους», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της γερμανικής ομοσπονδίας, ενώ σε προσωπική του δήλωση, ο πρόεδρος της DFB, Ράϊνχαρντ Γκρίντελ, πρόσθεσε: «Ο Χέλμουτ Κολ ήταν ένας μεγάλος φίλος του ποδοσφαίρου και ένθερμος υποστηρικτής της εθνικής ομάδας. Η επανένωση της χώρας αποτελεί την ιστορική παρακαταθήκη του. Οφείλουμε να τους αναγνωρίσουμε την ενότητα στο ποδόσφαιρο και δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως εξ΄αιτίας του, οι ομάδες της Ερφούρτης και του Μίνστερ, της Λειψίας και του Μονάχου, μπορούν σήμερα να παίζουν μαζί ποδόσφαιρο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ