Ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών έκαναν φύλλο και φτερό τα οικονομικά των υπηρεσιών στο Ηράκλειο!

εφορια ελεγκτες ραμπο σδοε

Θα θυμάστε ότι εδώ και καιρό ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης έχει τεθεί υπό τον έλεγχο ελεγκτών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την περίοδο 2004-2015.

Όπως έχουμε σημειώσει, ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών κάνουν "φύλλο και φτερό" τα οικονομικά του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης αλλά και των οργανισμών από τους οποίους προήλθε (ΟΑΔΥΚ- ΟΑΝΑΚ- ΚΡΗΤΗ Υποδομές ΑΕ). Ο έλεγχος, που έχει ξεκινήσει εδώ και 3 περίπου μήνες,  αφορά στην περίοδο από την 1η Ιανουαρίου 2004 μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2015 και διατάχτηκε μετά από αίτημα του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.

Την ευθύνη του ελέγχου ανέλαβε ομάδα ελεγκτών της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών. Η έρευνα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Νοέμβριο και στη συνέχεια θα συνταχθεί το πόρισμα που θα εντοπίζει προβλήματα και ενδεχόμενες υπηρεσιακές ή ακόμα και ποινικές ευθύνες.

Τώρα οι ελεγκτές έφτασαν και στους οργανισμούς που είχαν έδρα το Ηράκλειο και οι οποίοι μετά την κατάργησή τους, το 2013, εντάχθηκαν στον ΟΑΚ. Δηλαδή, στον ΟΑΝΑΚ,  την πρώην ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ και την ΕΥΔΕ Αποσελέμη.

Δεν ξέρω τί έχει βρεθεί μέχρι τώρα είτε στην έδρα του ΟΑΚ είτε στους άλλους πρώην οργανισμούς κατά τους πολύμηνους ελέγχους, αλλά μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε με ενδιαφέρον το τέλος της έρευνας. Και μόνο ότι ο χρόνος που έχει δοθεί γι αυτήν είναι τόσο μεγάλος, μέχρι δηλαδή το τέλος Νοεμβρίου 2017, αλλά και το γεγονός ότι διατάχθηκε, υπήρξε στην ουσία άρνηση να ξεκινήσει (από την προηγούμενη διοίκηση του ΟΑΚ) και χρειάστηκε δεύτερη υπουργική απόφαση, θα πρέπει να προμηνύουν πολλά...

 

Δείτε ακόμα

"Φύλλο και φτερό" τα έργα και τα οικονομικά του ΟΑΚ και της διοίκησης Κοπάση- Έκτακτος δημοσιονομικός έλεγχος σε εξέλιξη (έγγραφο)