Η υπέρβαση του... Λυσία!

Άδωνις

homo neoapoikusΓράφει ο Homo neoapoikus

Αν δεν το αντιληφθήκατε, χάσατε μοναδική ευκαιρία να πάρετε το χρίσμα του δεινού … ρήτορα(!!!), παρακολουθώντας απλά και μόνο μερικές ώρες με το μεγαλύτερο νεότερο «ρήτορα» που εμφανίστηκε από την εποχή του Λυσία και του Ισοκράτη!!!

Δυστυχώς σοβαροί προσωπικοί λόγοι δε μού επέτρεψαν να παρευρεθώ, αν και το ήθελα πολύ, γιατί πού θα βρω ξανά ευκαιρία να εντρυφήσω στο μαγικό κόσμο της ρητορικής, χωρίς την καθοδήγηση του μεγάλου μετρ του είδους, Άδωνι Γεωργιάδη!!!

Ελπίζω η εκδήλωση να στέφθηκε από επιτυχία αφού εξ όσων γνωρίζω το συγκεκριμένο «σεμινάριο» αποτελούσε για πολλούς «όνειρο ζωής» και πρέπει πλέον να έχουν «ολοκληρωθεί» ως προσωπικότητες, αφού πού να το περίμεναν με ένα δεκαρικάκι ευρώπουλα  να μεταμορφωθούν από άξεστους και άγαρμπους ομιλητές σε μετεμψυχώσεις του … Δημοσθένη.

Επίσης δεν έχει διευκρινιστεί αν στο πλαίσιο του σεμιναρίου οι «μαθητές» και «μαθήτριες» έλαβαν και κάποιους δερματόδετους τόμους απ’ αυτούς που προωθεί ο Αντιπρόεδρος τηλεοπτικά, αλλά είμαι σίγουρος ότι και αυτό θα τους βοηθούσε στη σφυρηλάτηση του σύγχρονου ρήτορα.

Το επόμενο βήμα πάντως είναι να οργανωθούν και κάποια σεμινάρια –γενικά αναφέρομαι τώρα- στα οποία να παρουσιαστούν οι ομοιότητες του ανθρώπινου είδους με άλλα πιθηκοειδή, για να δούμε εν τέλει ο Δαρβίνος είχε δίκιο ή όχι;

Καμιά γνώση δεν είναι άλλωστε περιττή και θα πρέπει να συνδέσουμε το θεωρητικό υπόβαθρο π.χ της ρητορικής με εκείνο κάποιων ανθρωπολογικών και φυσικών επιστημών, ώστε τα πορίσματα να είναι αξιόπιστα τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον του είδους μας.

Υγ. ελπίζω το επόμενο σεμινάριο να μην το χάσω!