Ένας άνεργος νέος κι ο Λουκάς Παπαδήμος

ΑΠΟΓΝΩΣΗ

Τζανάκης ΜιχάληςΤου Μιχάλη Τζανάκη

Μετά τα όσα απίστευτα διαβάζουμε και ακούμε για την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου –ο οποίος με βάση τα δημοσιεύματα περίπου ενσαρκώνει τη «Δημοκρατία», ενώ σε ένα ακόμα πιο προχωρημένο βαρύγδουπο άρθρο δημοσιευμένο σε γνωστή ιστοσελίδα, παραλληλίζεται η απόπειρα σε βάρος του με εκείνες με στόχο τον … Ελευθέριο Βενιζέλο (!!!) έναν αιώνα πίσω, και την αναβίωση του «εθνικού διχασμού», παραθέτω μια «είδηση» που θα μπορούσε να είναι και αληθινή!!!

«Άνεργος νέος, πατέρας τριών παιδιών, επιχείρησε να δώσει τέρμα στη ζωή του, γιατί έχασε τη δουλειά του αυτός και η γυναίκα του, ενώ αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η τράπεζα από την οποία είχε πάρει στεγαστικό δάνειο προχώρησε σε κατάσχεση του σπιτιού του, ενώ η οικογένειά του έχασε όλες τις οικονομίες της από το «κούρεμα» των ομολόγων του PSI . Ο νεαρός πατέρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στον Ευαγγελισμό».

Μετά την ανακοίνωση του Νοσοκομείου για την κατάσταση του άνεργου πατέρα, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας καταδίκασε την… «ανεργία» απ’ όπου κι αν προέρχεται (sic) η οποία οδήγησε τον άνθρωπο αυτό στην απόπειρα αυτοχειριασμού.

Το νεαρό πατέρα έσπευσαν να επισκεφτούν και να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του δύο πρώην πρωθυπουργοί ο κύριος Γ.Α.Π. και ο κύριος Σημίτης (ο εκσυγχρονιστής), οι οποίοι καταδίκασαν τη βία «απ’ όπου κι αν προέρχεται» (sic), ενώ δηλώσεις στήριξής του έκαναν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός.

Το CNN έχει ως δεύτερο θέμα του, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, την απόπειρα αυτοκτονίας του άνεργου άνδρα και φιλοξενεί δηλώσεις της άνεργης συζύγου της…

Ο κρατικός μηχανισμός διερευνά τις συνθήκες κάτω απ’ τις οποίες η τράπεζα του δανειολήπτη προχώρησε σε πλειστηριασμό του σπιτιού του, μετά την αδυναμία αποπληρωμής του δανείου που είχε λάβει ο άνθρωπος αυτός εξαιτίας της απόλυσης αυτού και της γυναίκας του. Διερευνώνται και τα αίτια καταλήστευσης των αποταμιεύσεων της οικογένειας.

Εκτός ημερησίας διάταξης το Κοινοβούλιο καταδίκασε κάθε μορφή αυτο-βίας με την οποία υπονομεύεται η Δημοκρατία και οι πολιτικοί αρχηγοί τόνισαν πως συμπαραστέκονται στην τρίτεκνη οικογένεια που οι γονείς έχασαν τις δουλειές και το σπίτι τους εξαιτίας της κρίσης που προκάλεσαν οι πολιτικοί και το τραπεζικό σύστημα.