Η υπερβολική ταχύτητα η αιτία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο

distixima-treno-adendro

Το μοιραίο τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, πριν καρφωθεί σε σπίτι στο Άδενδρο, πήγαινε με 144,3 km/h.

Η υπερβολική ταχύτητα είναι η αιτία για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο, που κόστισε τη ζωή σε 3 ανθρώπους.

Το μοιραίο τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, πριν καρφωθεί σε σπίτι στο Άδενδρο, πήγαινε με 144,3 km/h.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, παρουσίασε σήμερα τα πρώτα συμπεράσματα του πορίσματος που συνέταξε η τριμελής Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων.

Η προκαταρκτική Έκθεση Εκτίμησης παραδόθηκε στον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κ. Χρήστο Σπίρτζη, από τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών & Μεταφορών, κ. Θάνο Βούρδα, ο οποίος σήμερα το πρωί πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη με την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων και το σύνολο των Διοικήσεων των Σιδηροδρομικών Εταιρειών (ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΤΥΥ, ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ) για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, η αιτία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος ήταν η υπερβολική ταχύτητα (144,343 Km/h) της αμαξοστοιχίας τη στιγμή του συμβάντος.

Σημειώνεται ότι η τριμελής Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεχίζει εντατικά το έργο της και το τελικό πόρισμα θα κατατεθεί στις αρμόδιες Αρχές το επόμενο διάστημα.

Όσον αφορά τις εργασίες αποκατάστασης του δικτύου στην περιοχή του Αδένδρου, το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών επιβεβαίωσε ότι προχωρούν εντατικά όλες οι απαραίτητες εργασίες.

Συγκεκριμένα:

· Ολοκληρώνεται αύριο, Σάββατο 20 Μαΐου 2017, η απομάκρυνση του συρμού που εκτροχιάστηκε, ενώ έχει κατεδαφιστεί το κτήριο που «χτυπήθηκε»

· Έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής

· Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα ολοκληρωθεί η ανάταξη της ηλεκτροκίνησης

Η προκαταρκτική Έκθεση Εκτίμησης:

left.gr