Τελετουργικές σφαγές ζώων στην Καβάλα! - Καταγγελία της ΠΦΠΟ

KAVALAKOSER

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, μέσω της οποίας καταγγέλλει ότι στην Καβάλα εδρεύει σφαγείο το οποίο προτίθεται από την Δευτέρα 20 Μαρτίου, να προβεί σε τελετουργικές σφαγές ζώων με την μέθοδο Κόσερ (kosher).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Όπως πληροφορηθήκαμε από τοπική ιστοσελίδα της περιοχής της Καβάλας (http://www.kavalapost.gr/173546/kavala-sfagi-zoon-ti-methodo-koser-gia-proti-fora-stin-ellada-xekina-ti-deftera-para-tis-antirrisis-ton-ypiresion-video/), στην περιοχή της ΠΕ Καβάλας, και συγκεκριμένα στην θέση Κοκκινόχωμα, εδρεύει σφαγείο το οποίο προτίθεται από την Δευτέρα 20 Μαρτίου, να προβεί σε τελετουργικές σφαγές ζώων με την μέθοδο Κόσερ (kosher). 

Μάλιστα επισκεφτήκαμε την ιστοσελίδα της επιχείρησης στο διαδίκτυο όπου φαίνεται ξεκάθαρα να ανακοινώνει ότι έχει ήδη "ειδική άδεια" για σφαγές με την μέθοδο Kosher και Halal.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν στα αγγλικά: (συνημμένη και η εικόνα της σελίδας τους)

"we are the holders of Halal certifications, also we have special permission for Kosher slaughtering" 

SFAGEIOKAVALA

Επειδή ως γνωστό, σύμφωνα με την Εθνική Νομοθεσία οι τελετουργικές σφαγές ζώων απαγορεύονται ρητά εφόσον πριν της αφαίμαξης δεν έχει προηγηθεί αναισθησία, αλλά και σύμφωνα με τον ΕΚ 1099/2009 αν αυτές πραγματοποιούνται θα πρέπει να γίνονται σε αδειοδοτημένο σφαγείο, εφόσον όμως συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Κανονισμού.

 

Παρακαλούμε όπως ελεγχθεί η επιχείρηση με την επωνυμία "Golden Greece Meat" που εδρεύει στην περιοχή Κοκκινόχωμα Καβάλας, και εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις Εθνικής ή Ευρωπαϊκής νομοθεσίας να επιβληθούν όλες οι εκ του Νόμου προβλεπόμενες κυρώσεις όπως  επίσης  να μεριμνήσετε για την μόνιμη ακύρωση της βάρβαρης αυτής σφαγής  .