626All Day

Όταν ο Σώρρας ήθελε την ευθύνη... των δήμων της Κρήτης για 50 χρόνια και με τη ΜΚΟ του ξεσήκωνε τους Κρητικούς κατά των "λαθρεποίκων" που θα τους έπαιρναν τα σπίτια!

Σώρρας (2)

Από γραφικός έως επικίνδυνος

Τη... διαχείριση πολλών δήμων της Κρήτης για τα επόμενα 50 χρόνια (!) ζητούσε πριν 3 χρόνια από πολλούς δημάρχους του νησιού ο Αρτέμης Σώρρας! Ο γνωστός για την υπόθεση της "επίλυσης" του χρέους Ελλάδας και Κύπρου, Πατρινός ομογενής, που είναι ήδη καταζητούμενος με βάση δικαστική απόφαση 8χρονης κάθειρξης, στα τέλη του 2013 και στις αρχές του 2014 είχε επαφές, ο ίδιος ή μέσω αντιπροσώπων του, με δημάρχους του νησιού τάζοντας  λαγούς με πετραχήλια  (μέχρι αεροδρόμια είχε υποσχεθεί ή πληρωμή των χρεών των δημοτών προς τις τράπεζες!) αρκεί να του μεταβίβαζαν οι δήμαρχοι την ευθύνη της επενδυτικής δραστηριότητας στην περιοχή τους! Κι αυτό, όπως είχε αποκαλύψει τότε το Candianews, δεν θα γινόταν απλά με μια συμφωνία με το δήμο, αλλά με πλήρη και απόλυτη πληρεξουσιότητα που θα  εκχωρούσε το δημοτικό συμβούλιο στο δήμαρχο, προκειμένου να συμφωνήσει μαζί του, χωρίς να μπει άλλος στη μέση. Ο Σώρρας, με κείμενα που έχει στείλει σε δημάρχους, ζητούσε να τους εκχωρήσουν τα δημοτικά τους συμβούλια ανέκκλητη πληρεξουσιότητα ώστε να συμφωνήσουν μαζί του την εκχώρηση της επενδυτικής δράσης στο. Μάλιστα αυτές οι πληρεξουσιότητες θα έπρεπε να δεσμεύουν τον κάθε δήμαρχο και το κάθε δημοτικό συμβούλιο ακόμη και... μεταθανάτια, και για κάθε διάδοχο του δημάρχου, για περίοδο 50 χρόνων!

Στην ουσία, ο Σώρρας ζητούσε να εκχωρηθεί στην οργάνωσή του (E.N.D.) η ευθύνη της κάθε περιοχής για τις επόμενες δεκαετίες, χωρίς, στην πραγματικότητα να εμπλέκεται ο δήμος!

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Αύγουστο του 2013 επισκέφτηκε τον τότε δήμαρχο Σφακίων και σημερινό αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ο οποίος, αφού άκουσε τις προτάσεις Σώρρα για να γίνουν τα Σφακιά... κοσμόπολη, του ζήτησε να αποδείξει ότι κατέχει τα ποσά που ισχυρίζεται. "Φέρτε στη συνεδρίαση του ΔΣ 700.000 ευρώ για να καλύψουμε μερικές βασικές ανάγκες του δήμου και έτσι να πείσετε και τους συμβούλους", ήταν η απάντηση του υποψιασμένου δημάρχου. Τότε η απάντηση του Σώρρα ήταν "δεν φέρνουμε αυτό το ποσό, υπογράψτε τη συμφωνία και μετά θα φέρουμε όλα τα ποσά"!  Εκεί ο Π. Πολάκης τού έδειξε την πόρτα της εξόδου!

Αεροδρόμιο, ψυχιατρική κλινική και πληρωμή των χρεών!

Ανάλογα περιστατικά είχαν γίνει και σε άλλους δήμους του νησιού.

Απευθύνθηκε, μεταξύ άλλων, και στο δήμο Γόρτυνας Ηρακλείου, που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα που φτάνουν ακόμη και στο σημείο να απειληθεί με άμεσο κλείσιμο. Ζήτησε να πάρει την ευθύνη της περιοχής για 50 χρόνια, να κατασκευάσει... αεροδρόμιο, ψυχιατρική κλινική (!) και άλλα παράξενα. Ενώ υποσχέθηκε να πληρώσει όλα τα χρέη των δημοτών και να τον εξοφλούν με 2.5% κάθε χρόνο, το 2% για το κεφάλαιο και το 0,5% ως τοκοχρεωλύσια.

Προηγουμένως είχε καταφέρει να πείσει τον δήμαρχο της περιοχής να τον στηρίξει και να προσχωρήσει στο κίνημά του. Ο δήμαρχος, Νίκος Σχοιναράκης, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 13 Νοεμβρίου 2013 ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο της Γόρτυνας να του δώσει την εν λευκώ εξουσιοδότηση - που θα δέσμευε το δήμο και... μετά το θάνατό του, άρα και όλους τους επόμενους δημάρχους!- να υπογράψει συμφωνητικό με τον Αρτέμη Σώρρα προκειμένου να "σώσει" όχι μόνο το δήμο του αλλά και την οικονομία της χώρας, όπως έλεγε! Με την εκχώρηση της ευθύνης της περιοχής για 50 χρόνια στον Σώρρα, ο τελευταίος θα κατασκεύαζε... αεροδρόμιο (ήθελε να εκσυγχρονίσει και το υφιστάμενο, αλλά... αεροδρόμιο στην περιοχή δεν υφίσταται), ψυχιατρική κλινική (!) και άλλα παράξενα. Ενώ, πάντα με το ίδιο συμφωνητικό, η END θα πλήρωνε όλα τα χρέη των δημοτών και οι δημότες θα την εξοφλούσαν με 2.5% κάθε χρόνο, το 2% για το κεφάλαιο και το 0,5% ως τοκοχρεωλύσια. Αυτά τα φαιδρά και απολύτως αντιδημοκρατικά, σύμφωνα με τα οποία η ανάπτυξη μιας περιοχής θα δινόταν ως ευθύνη σε έναν άνθρωπο που περιφέρεται και διακηρύττει ότι έχει χρήμα να εξοφλήσει το χρέος της χώρας, το δημοτικό συμβούλιο Γόρτυνας τα απέρριψε. Και δεν εξουσιοδότησε το δήμαρχο, Νίκο Σχοιναράκη, να... σώσει τον τόπο αλλά και την Ελλάδα, όπως έλεγε!

Όλη τη συζήτηση μπορείτε να την διαβάσετε στα πρακτικά εκείνης της συνεδρίασης ΕΔΩ

Μετά τις γραφικότητες, τα σοβαρά και η ρατσιστική προπαγάνδα

Πέρα από αυτά γραφικά όμως, η δράση Σώρρα στην Κρήτη έχει και πιο σοβαρές πλευρές, καθώς η Μη Κυβερνητική Οργάνωση που ίδρυσε με το όνομα "Ελλήνων Συνέλευσις", που ουσιαστικά είναι το κόμμα του, είχε ενεργό ρόλο στην προσπάθεια να δηλητηριαστεί ο κρητικός λαός με ρατσιστικές συμπεριφορές. Ήταν τότε που ξεκινούσε η συζήτηση για την εγκατάσταση 2.000 προσφύγων στην Κρήτη. Τον Ιούνιο του 2016, με ένα κατάπτυστο κείμενο που διακινούσαν στην περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου οι άνθρωποί του, κατάφερε να εξασφαλίσει μια πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Η οποία πάντως μετά τις αποκαλύψεις του Candianews αναβλήθηκε, αρχικά, και δεν έγινε τελικά ποτέ.

Οι οπαδοί του Σώρρα διακινούσαν τότε ένα απίστευτα βλακώδες κείμενο στο οποίο οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αναφερόταν ότι η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να δημιουργήσει καταυλισμούς "λαθρεποίκων" στην περιοχή στους οποίους μάλιστα... θα παραχωρηθούν οι περιουσίες των ντόπιων!

Διαβάστε το κείμενο τηςΜΚΟ του Σώρρα που είχε σταλεί στο δήμο, με βάση το οποίο αρχικά προσδιορίστηκε η έκτακτη συνεδρίαση.

 

ελληνων συνέλευσις 1ελληνων συνέλευσις 2

ελληνων συνέλευσις 3ελληνων συνέλευσις 4

Δείτε σχετικά δημοσιεύματα

 

Αποκάλυψη Candianews- Ο Σώρρας θέλει την ευθύνη... των δήμων της Κρήτης για 50 χρόνια!

 

Δήμαρχος Γόρτυνας: Έγινε δεξί χέρι του Σώρρα- Θέλει να του παραχωρήσει την ανάπτυξη του δήμου για… 50 χρόνια! - (βίντεο)

 

"Έρχονται οι πρόσφυγες να μας πάρουν τις περιουσίες"!- Τα περίεργα παιγνίδια του δήμου Μαλεβιζίου με την ΜΚΟ του Σώρρα με μπόλικο ρατσισμό και ψεύδη (έγγραφα)

 

Τί απαντά ο δήμος Μαλεβιζίου στο Candianews για τους πρόσφυγες και τη ΜΚΟ του Σώρρα