Η "μίζα"σε ιερείς της Κρήτης ή ο πλουτισμός... δια των κερμάτων στις μεγάλες τσέπες του ράσου!

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

 

 

Διαβάζω την ανακοίνωση της Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης για μερικούς ιερείς που δεν μνημονεύουν τους Επισκόπους στη λειτουργία (δείτε εδώ). Δεν ξέρω αν αυτό είναι τόσο σημαντικό θέμα ώστε να χρειαστεί ανακοινωθέν της Συνόδου.

Αλλά αφού οι σεβάσμιοι αρχιερείς του νησιού κάνουν τον κόπο να εγκαλέσουν δημόσια ιερείς για τέτοιο θέμα, προφανώς εσωτερικό της Εκκλησίας, ας το κάνουν και για έναν ακόμα σπουδαιότερο λόγο: για παράδειγμα, για εκείνους τους ιερείς που κυκλοφορούν και προκαλούν με τα ακριβά τους αυτοκίνητα, ειδικά τέτοιες εποχές ή για εκείνους που "μιζάρονται". Κι αυτό αφού είναι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά διεκδικούν και τα επιπλέον από τους πιστούς!

Ειδικά σε περιπτώσεις που ξέρω καλά ότι υπάρχουν και πλουτίζουν δια των... κερμάτων. Να εξηγήσω τί σημαίνει. Βάζουν στις (μεγάλες) τσέπες του ράσου τους κέρματα ώστε αν κάποιος πιστός, πχ στο ευχέλαιο, ρίξει κέρμα, να χτυπήσει, να ακουστεί και να "εκτεθεί" γιατί έβαλε λίγα χρήματα! Ενώ αν στην τσέπη με τα κέρματα- δόλωμα, πέσει χαρτονόμισμα, δεν ακούγεται, άρα ο πιστός έκανε σωστά το καθήκον του έναντι του ιερέα- δημοσίου υπαλλήλου...

Μ' αυτές τις πραγματικά προκλητικές περιπτώσεις δε θα ασχοληθεί η Σύνοδος;

 

 

Δείτε ακόμα

Ηράκλειο: Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης