770 Χ 30= 23,1, άντε 23,2 χλμ, ή όταν ο Λευτέρης βγαίνει από την κουρτίνα...

avgenakis

Ε, ναι, το είδαμε και αυτό! ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έφτιαχναν κάθε χρόνο, επί 30 χρόνια, ολόκληρα... 770 μέτρα στο  δρόμο της Μεσαράς, σε ένα έργο μνημείο αδιαφάνειας και πολλών λόγων και ελάχιστου έργου του γαλαζοπράσινου συστήματος ήταν λόγια και μισό έργο για δεκαετίες. Τώρα βγαίνει πίσω από την κουρτίνα ο "επαναστατημένος" γαλάζιος βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, πιστεύει ότι ξεχνάμε, ότι εκείνος και ό,τι εκπροσωπεί είναι η "αγνότης", η "καθαρότης", το "νέον" και ξεσπαθώνει κατά τη σημερινής κυβέρνησης που δεν το τελείωσε ακόμα!
Το έργο ξαναπήρε μπροστά τώρα, καθώς βρέθηκαν τα χρήματα, δίνονται οι αποζημιώσεις, καθάρισαν οι ιστορίες και οι αμαρτίες με τις εργολαβίες, αλλά ο Αυγενάκης... καταγγέλλει!

Μνημείο λαϊκισμού κι αυτό; Φυσικά. Το δεύτερο μέσα σε λίγες ώρες (δείτε εδώ την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου για τις... ευθύνες της κυβέρνησης σε σχέση με τον χιονιά στην Κρήτη!)

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι ο γαλάζιος βουλευτής και γραμματέας

«Πριν από δύο χρόνια, στις αρχές Ιανουαρίου του 2015 είχε ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία για το έργο «Αγ. Βαρβάρα-Απομαρμά» του οδικού άξονα Ηράκλειο-Μεσαρά.

Και μετά ανέλαβε αρμόδιος Υπουργός ο κ. Σπίτρζης! … Και το έργο που παρέλαβε δημοπρατημένο, παραμένει ακόμη στάσιμο!

Αυτή τη διετία, δεν χάθηκε απλά πολύτιμος χρόνος για την αποπεράτωση ενός σημαντικού έργου με θετικές επιπτώσεις στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής της Μεσαράς! Χάθηκε, επίσης, και η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, χάθηκε και η δυνατότηταένταξης του ως έργο-γέφυρα στην επόμενη προγραμματική περίοδο με αποτέλεσμα το έργο να επιβαρύνει, μέσω το ΠΔΕ, τον κρατικό προϋπολογισμό και τους Έλληνες φορολογούμενους.     

Ελπίζουμε ότι θα ξεκολλήσει πλέον το έργο και ότι οι τελευταίες εξελίξεις, με την υπογραφή της σύμβασης και την πληρωμή των απαλλοτριώσεων, θα οδηγήσουν στην άμεση υλοποίησή του.

Ελπίζουμε ότι θα υλοποιηθεί άμεσα, διότι οι προθεσμίες πιέζουν όχι μόνο λόγω  της σπουδαιότητας του έργου, αλλά και διότι το έργο πρέπει να τελειώσει πριν το 2019. Διαφορετικά θα κληθεί η χώρα μας να επιστρέψει όλα τα χρήματα που έχουν δοθεί από τα κοινοτικά κονδύλια για να φτάσει το έργο έως εδώ.

Για τη ΝΔ μεγάλα αναπτυξιακά έργα και έργα τοπικού ενδιαφέροντος με ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική, όπως ο δρόμος Ηράκλειο - Μεσαρά, αποτελούν προτεραιότητα και δεν θα επιτρέψουμε εγκληματικές καθυστερήσεις που οφείλονται σε ανικανότητα και ανευθυνότητα των αρμοδίων».

 

Και για να μην ξεχνιόμαστε 

Ηράκλειο - Μεσαρά: Φτιάχνουν 770 μ. δρόμου κάθε χρόνο!- 30 χρόνια για 23,2 χλμ, όμως ο Αυγενάκης τα ρίχνει στη σημερινή κυβέρνηση! (βίντεο)

Προχωρεί επιτέλους ο ... ατελείωτος δρόμος της Μεσαράς!- Έρχονται 2 εκατ. ευρώ για τις απαλλοτριώσεις

Ένας ατέλειωτος και αμαρτωλός δρόμος κι ένας διαγωνισμός με... νάρκες!- Ή οι αμαρτίες ενός συστήματος…

Ιδού τα "χάρτινα" έργα ΠΑΣΟΚ- ΝΔ στην Κρήτη, που πήραν... το νερό και ο αέρας, μαζί με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ! (φωτο)

 

Ξεμπλόκαρε τον δρόμο της Μεσαράς ο Χρ. Σπίρτζης!- 47 εκατ. για να ολοκληρωθεί το έργο

 

Ζεστό χρήμα για τις απαλλοτριώσεις στο δρόμο της Μεσαράς- Στους ιδιοκτήτες σχεδόν 900.000 ευρώ που εκκρεμούν από το 2012