Ηράκλειο: "Παράνομο"... να ζητάει πολίτης προστασία από τον εισαγγελέα!

Εισπρακτικές

Είναι πραγματικά μεγάλο το θράσος των εισπρακτικών εταιρειών, που παρά τη νομοθεσία και τις δικαστικές αποφάσεις, συνεχίζουν να χρησιμοποιούν και τα προσωπικά δεδομένα και μεθόδους απειλών και εκβιασμών προς πολίτες. Μια από αυτές, μας λέει Ηρακλειώτης, τον ενοχλεί εδώ και 6 σχεδόν μήνες για δάνειο που ο ίδιος δεν ξέρει και δεν αναγνωρίζει ότι έχει σε εκκρεμότητα, στην Αγροτική Τράπεζα που εδώ και χρόνια δεν υπάρχει.

Επί 6 μήνες τον καλούν από συγκεκριμένη εταιρεία, που δηλώνει "δικηγορικό γραφείο", μεσημβρινές ώρες, με προφανή στόχο να μην τον αφήσουν σε ησυχία, παρά το γεγονός ότι τους έχει δηλώσει πως θα απευθυνθεί στον εισαγγελέα. Κάθε λίγο διάστημα αλλάζουν αριθμό σταθερού ή κινητού τηλεφώνου ώστε να μην ξέρει ποιοι τον καλούν και να απαντά.

Το τελευταίο; Σε τηλεφώνημα που του έγινε πριν από λίγη ώρα από άλλο κινητό τηλέφωνο (αριθμός 6953034751) το οποίο δεν γνώριζε και απάντησε, του διακήρυξαν ότι... είναι παράνομο να τους μαγνητοφωνεί (αν και το κάνουν οι ίδιοι), είναι παράνομο... να απευθυνθεί στον εισαγγελέα, και είναι παράνομο να δημοσιοποιήσει την υπόθεση, όπως τους είπε ότι θα κάνει!

Είναι μεγάλο τελικά το θράσος των εταιρειών αυτών που νομίζουν ότι μπορούν και τους νόμους να παραβιάζουν και τις δικαστικές αποφάσεις να αγνοούν και το να απευθυνθεί ένας άνθρωπος στον εισαγγελέα για τις παρανομίες αυτές, να θεωρούν... "παράνομο"...