Η άγνωστη Κρήτη του '60!- Ένα φιλμ που αποκάλυπτε "μυστικά" του νησιού στον κόσμο (βίντεο)

kriti-1968-1

Την άγνωστη Κρήτη της δεκαετίας του 1960, παρουσίαζε ένα φιλμ της γαλλικής τηλεόρασης, το οποίο μεταδόθηκε το 1968, αλλά προφανώς τα γυρίσματα είχαν γίνει πολύ πριν. Μια ομάδα Γάλλων εξερεύνησε, πιθανώς για πρώτη φορά, τον άγνωστο και μυστηριώδη κόσμο της Κρήτης, κάτω από το νερό! Το φιλμ έχει επίκεντρο τον Αλμυρό ποταμό, καθώς καταλαμβάνει και το μεγαλύτερο μέρος του, αλλά δείχνει τους 3 ανθρώπους στο βυθό της θάλασσας να φέρνουν στην επιφάνεια ακόμα και αρχαίους αμφορείς! Μάλιστα ξεκινά από την περιοχή των άγνωστων ακόμα τότε Ματάλλων, με τους ψαράδες στην παραλία, και με εξερεύνηση της υποθαλάσσιας περιοχής.

Οι 3 άνθρωποι, μετά από τις καταδύσεις τους που καταγράφονται, βγάζουν στην επιφάνεια σειρά αμφορέων!

kriti-1968-2

Στη συνέχεια, και μετά από μια ακόμα εξερεύνηση του βυθού, η ομάδα φτάνει στον Αλμυρό ποταμό, λίγο έξω από το Ηράκλειο, προκειμένου να αναζητήσει απαντήσεις στα μυστικά του.

kriti-1968-3

Βλέπουμε εκπληκτικές αλλά ασπρόμαυρες εικόνες στα βάθη του Αλμυρού και το παιγνίδι με τις μοναδικές νεροχελώνες του ποταμού.

kriti-1968-4

Δείτε το φιλμ, που ξεκινά από την περιοχή των άγνωστων ακόμα Ματάλλων, και υπάρχει στα αρχεία Gaumont Pathe (πατήστε να ξεκινήσει)