Σαμαράς: Σκίζω τα μνημόνια- Ανόητα, τρομοκρατικά τα διλήμματα "μνημόνιο ή δραχμή" (βίντεο, για μην ξεχνάμε)

ΣΑΜΑΡΑΣ

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ότι αρέσκεται στις θεαματικές αλλαγές (αλλιώς το λέει ο λαός μας...) σε όσα λέει και κάνει, ανάλογα με τη θέση στην οποία βρίσκεται. Σ' αυτές τις εκλογές το βασικό επιχείρημά του είναι ότι αν χάσει και εκλεγεί κυβέρνηση της αριστεράς, τότε θα επικρατήσει το χάος, θα προκληθεί πιστωτικό γεγονός, θα διακινδυνεύσουν, όπως λέει, οι θυσίες των Ελλήνων. Στην ουσία, δηλαδή, θέτει το δίλημμα, ή εγώ ή η χρεοκοπία, ή εγώ ή η δραχμή.

Η ρητορική αυτή τον βολεύει σήμερα. Κάποτε τον βόλευε κάτι άλλο. Το 2010... έσκιζε τα μνημόνια, διακήρυττε ότι όποιος ψήφισε το μνημόνιο θα το κουβαλάει μέχρι το τέλος, αφού είναι ολέθριο σφάλμα. Τότε ήταν στην αντιπολίτευση, με κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος χρησιμοποιούσε ανάλογα "επιχειρήματα" για να επιβάλλει τα μνημόνια (να μην το ξεχνάμε κι αυτόν...). Μιλούσε για το χάος που θα επικρατήσει αν δεν εφαρμόσουμε το μνημόνιο, για τον κίνδυνο πτώχευσης και επιστροφής στη δραχμή.

"Είναι ανοησίες όλα αυτά, είναι εκβιαστικά διλήμματα για να τρομοκρατήσουν το λαό", απαντούσε ο Α. Σαμαράς.  "Ο ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται και δεν τρομοκρατείται πλέον", έλεγε.

Από το 2012, τον Φεβρουάριο, όταν ψήφισε στη βουλή τη νέα δανειακή σύμβαση, υιοθέτησε απολύτως τη ρητορική των εκβιασμών, που είχε καταγγείλει λίγο νωρίτερα. Τώρα το μνημόνιο, από ολέθριο σφάλμα που οδηγεί πιο κοντά στη χρεοκοπία, έγινε ο μόνος δρόμος για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία και να μη γυρίσουμε στη δραχμή, να μην έχουμε τρόφιμα με το δελτίο, να μην έχουμε ελλείψεις σε φάρμακα και καύσιμα!

Τα ίδια λέει και τώρα. Ίσως κάποιος θα έπρεπε να του απαντήσει με τα ίδια του λόγια, που καταγράφονται στο βίντεο που ακολουθεί: είναι ανοησίες και εκβιαστικά, προπαγανδιστικά διλήμματα που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό. Εκείνος τα έλεγε...

Δείτε το βίντεο, θυμώστε, γελάστε, αλλά μην ξεχνάτε...

 

 

 

Τα πρώτα σημεία που ένας πολιτικός κρίνεται, είναι ασφαλώς η συνέπεια ή η ασυνέπεια λόγων και έργων, αλλά και… λόγων και λόγων. Στην Ελλάδα, πολιτικοί αλλά και ψηφοφόροι, ξεχνούν πολύ εύκολα τόσο τις δεσμεύσεις, θεωρώντας περίπου δεδομένο ότι απ’ όσα λέγονται δημόσια, τίποτε δεν μπορεί να εφαρμόζεται. Πλέον αυτός είναι ο κανόνας, που έχει οδηγήσει σε έναν εθισμό τον ψηφοφόρο, με συνέπεια – εκτός όλων των άλλων… – να μην ενοχλείται καν από το ψέμα που εν γνώσει του θα ακούσει. Κι όμως, αυτή η συνειδητή πλάνη προς τον ψηφοφόρο δεν μένει μόνο ατιμώρητη, αλλά είναι βαριά θεσμική ασέβεια. Το ίδιο το Σύνταγμα επιτάσσει οι αντιπρόσωποί του να μην εφαρμόζουν άλλα απ’ όσα υπόσχονται για τα οποία εξασφαλίζουν την ψήφο των ψηφοφόρων… Ο κανόνας όμως της συνταγματικής παραβίασης μένει πάντα ατιμώρητος, ακόμη και από τον ρυθμιστή της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας (τέτοιο είναι, θεωρητικά, το πολίτευμά μας…) που δεν είναι άλλος από τον λαό. Εδώ λοιπόν δημοσιεύουμε δηλώσεις τις οποίες οι ίδιοι οι παράγοντες κάνουν, αλλά θεωρούν ότι ο λαός ουδέποτε θυμάται ώστε να τους εγκαλέσει, καθώς δεν σπουδαιολογεί…