Όταν ο Α. Σαμαράς έλεγε ότι θα μετανιώσουμε αν πουλήσουμε τη ΔΕΗ! (βίντεο)

ΣΑΜΑΡΑΣ

Σήμερα, ως πρωθυπουργός, ο Α. Σαμαράς ξεπουλά όσο - όσο τη ΔΕΗ. Και χαρακτηρίζει, μιλώντας στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, "φανατικούς λαϊκιστές" όσους διαφωνούν με την πώληση. Δεν τα έλεγε όμως πάντα έτσι. Όταν ήταν στην αντιπολίτευση και ζητούσε την ψήφο των Ελλήνων, τον Απρίλιο του 2012, έλεγε, σε μια από τις παρουσίες του στο Ζάππειο:
«Οι αποκρατικοποιήσεις στον χώρο της ενέργειας απαιτούν στρατηγικό σχεδιασμό. Ό,τι δίνουμε τώρα θα το μετανιώνουμε αύριο ή θα το πληρώνουμε πολλαπλάσια». Στην ίδια ομιλία... "διαβεβαίωνε" ότι όχι μόνο δεν θα περικοπούν ο 13ος και ο 14ος μισθός, αλλά δεσμευόταν ότι θα... έκανε τα πάντα για να μην υπάρξουν οριζόντιες περικοπές.
Τότε το ξεπούλημα δεν ήταν "πρόοδος"

Ας θυμηθούμε τι είπε πριν 3 ημέρες για όσους διαφωνούν με τις ιδιωτικοποιήσεις

Ας θυμηθούμε όμως τι έλεγε τον Απρίλιο του 2012

 

 

 

 

Τα πρώτα σημεία που ένας πολιτικός κρίνεται, είναι ασφαλώς η συνέπεια ή η ασυνέπεια λόγων και έργων, αλλά και… λόγων και λόγων. Στην Ελλάδα, πολιτικοί αλλά και ψηφοφόροι, ξεχνούν πολύ εύκολα τόσο τις δεσμεύσεις, θεωρώντας περίπου δεδομένο ότι απ’ όσα λέγονται δημόσια, τίποτε δεν μπορεί να εφαρμόζεται. Πλέον αυτός είναι ο κανόνας, που έχει οδηγήσει σε έναν εθισμό τον ψηφοφόρο, με συνέπεια – εκτός όλων των άλλων… – να μην ενοχλείται καν από το ψέμα που εν γνώσει του θα ακούσει. Κι όμως, αυτή η συνειδητή πλάνη προς τον ψηφοφόρο δεν μένει μόνο ατιμώρητη, αλλά είναι βαριά θεσμική ασέβεια. Το ίδιο το Σύνταγμα επιτάσσει οι αντιπρόσωποί του να μην εφαρμόζουν άλλα απ’ όσα υπόσχονται για τα οποία εξασφαλίζουν την ψήφο των ψηφοφόρων… Ο κανόνας όμως της συνταγματικής παραβίασης μένει πάντα ατιμώρητος, ακόμη και από τον ρυθμιστή της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας (τέτοιο είναι, θεωρητικά, το πολίτευμά μας…) που δεν είναι άλλος από τον λαό. Εδώ λοιπόν δημοσιεύουμε δηλώσεις τις οποίες οι ίδιοι οι παράγοντες κάνουν, αλλά θεωρούν ότι ο λαός ουδέποτε θυμάται ώστε να τους εγκαλέσει, καθώς δεν σπουδαιολογεί…