Κεγκέρογλου: Όταν ο σημερινός υπουργός του Σαμαρά, τον κατηγορούσε για εμπλοκή στο σκάνδαλο Siemens!

kegeroglou

Ο σοσιαλιστής, στα νιάτα του, υφυπουργός της σημερινής συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου, δεν ήταν πάντα όπως σήμερα... Κάποτε εμφανιζόταν σφόδρα... "αντιδεξιός" και "αντισαμαρικός". Σήμερα βέβαια είναι από τους καλούς υπηρέτες της χειρότερης κυβέρνησης από τη χούντα και μετά, της κυβέρνησης Σαμαρά, ως υφυπουργός "Εργασίας"...

Κάποτε μάλιστα ο κ. Κεγκέρογλου είχε βγει μπροστά στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ να εμπλέξει τον Α. Σαμαρά στο σκάνδαλο της Siemens! Στις 2 Ιουνίου 2010, ως μέλος της επιτροπής που διερευνούσε το σκάνδαλο, κατέθετε στη βουλή δύο έγγραφα που υποστήριζε ότι ενέπλεκαν άμεσα τον κ. Σαμαρά με τη Siemens, έστω και στο επίπεδο της στενής σχέσης με τον Χριστοφοράκο ή της γνώσης της βρομιάς που υπήρχε... Και μάλιστα ζητούσε από την εξεταστική να καλέσει τον κ. Σαμαρά, αλλά και τον μπατζανάκη του, Ευάγγελο Σέκερη, στέλεχος της Siemens.

Στη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο Siemens εκείνη την ημέρα ο κ. Κεγκέρογλου παρουσίασε δύο e-mail που έδειχναν εμπλοκή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στην υπόθεση. Συγκεκριμένα, το πρώτο ήταν από τον μπατζανάκη του Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Σέκερη (έχει νυμφευτεί την αδελφή της συζύγου του κ. Σαμαρά, Γεωργία) προς τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το οποίο ζητούσε να παρέμβει ο Αντώνης Σαμαράς στον Μιχάλη Χριστοφοράκο, ώστε ο ίδιος -που εργαζόταν στην Siemens Hellas- να έχει γρήγορη επαγγελματική ανέλιξη. Τι άλλο από τη στενή σχέση του κ. Σαμαρά με τον Χριστοφοράκο υποστήριζε ο κ. Κεγκέρογλου;

“Γενικά δε χρειάζεται να είσαι πολύ ευγενικός μαζί του (σ.σ. με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο), ξέρει πολύ καλά ότι τους έχω προσφέρει πολλά. Ξέρει ότι γνωρίζω για τις βρομιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό. Δωσ' του να καταλάβει ότι μιλάμε πολύ συχνά και ότι γνωρίζω πάρα πολλά. Σίγουρα θα προσπαθήσει να σε τουμπάρει”, έγραφε ο Ευάγγελος Σέκερης προς τον Αντώνη Σαμαρά, στο e-mail που απεστάλη στις 31 Ιουλίου του 2006.

Γιατί παρουσίασε αυτό το mail ο κ. Κεγκέρογλου; Μα και μόνο η αναφορά ότι ο μπατζανάκης του «ήξερε για τις βρομιές και κρατούσε το στόμα του κλειστό», έφτανε!
Το δεύτερο e-mail του Ε. Σέκερη είχε ως παραλήπτη τον ίδιο τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Hellas, Μιχάλη Χριστοφοράκο. Στο δεύτερο μήνυμα, ο κ. Σέκερης φέρεται να παραπονιέται στον κ. Χριστοφοράκο για το γεγονός ότι δεν ανελίχθηκε επαγγελματικά στην ιεραρχία της εταιρείας “παρά το γεγονός ότι σας τηλεφώνησε συγγενικό μου πρόσωπο”, όπως λέει χαρακτηριστικά, αναφερόμενος προφανώς, στον Αντώνη Σαμαρά.

Και αυτό το mail αποδεικνύει τη στενή σχέση Σαμαρά – Χριστοφοράκου…

Μάλιστα όταν ο κ. Κεγκέρογλου παρουσίασε τα έγγραφα, υπήρξε αντίδραση από την πλευρά της ΝΔ. Αντίδραση μάλλον ειρωνική… Γι αυτό ο κ. Κεγκέρογλου σχολίασε, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης:

«Επιπλέον νομίζω ότι και ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έγινε κοινωνός αυτών των ζητημάτων που έθεσε ο κ. Σέκερης, είναι πρόσωπο το οποίο στην ώρα του πρέπει να κληθεί από την Επιτροπή. Θα σας δώσω τα έγγραφα αυτά για να κοπούν λίγο τα γέλια από κάποιους».

Τα πρώτα σημεία που ένας πολιτικός κρίνεται, είναι ασφαλώς η συνέπεια ή η ασυνέπεια λόγων και έργων, αλλά και… λόγων και λόγων. Στην Ελλάδα, πολιτικοί αλλά και ψηφοφόροι, ξεχνούν πολύ εύκολα τόσο τις δεσμεύσεις, θεωρώντας περίπου δεδομένο ότι απ’ όσα λέγονται δημόσια, τίποτε δεν μπορεί να εφαρμόζεται. Πλέον αυτός είναι ο κανόνας, που έχει οδηγήσει σε έναν εθισμό τον ψηφοφόρο, με συνέπεια – εκτός όλων των άλλων… – να μην ενοχλείται καν από το ψέμα που εν γνώσει του θα ακούσει. Κι όμως, αυτή η συνειδητή πλάνη προς τον ψηφοφόρο δεν μένει μόνο ατιμώρητη, αλλά είναι βαριά θεσμική ασέβεια. Το ίδιο το Σύνταγμα επιτάσσει οι αντιπρόσωποί του να μην εφαρμόζουν άλλα απ’ όσα υπόσχονται για τα οποία εξασφαλίζουν την ψήφο των ψηφοφόρων… Ο κανόνας όμως της συνταγματικής παραβίασης μένει πάντα ατιμώρητος, ακόμη και από τον ρυθμιστή της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας (τέτοιο είναι, θεωρητικά, το πολίτευμά μας…) που δεν είναι άλλος από τον λαό. Εδώ λοιπόν δημοσιεύουμε δηλώσεις τις οποίες οι ίδιοι οι παράγοντες κάνουν, αλλά θεωρούν ότι ο λαός ουδέποτε θυμάται ώστε να τους εγκαλέσει, καθώς δεν σπουδαιολογεί…