Από την Ίμπρο στα Σφακιά για φιλανθρωπικό σκοπό (Βίντεο)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΟΣ

Την διαδρομή Ίμπρος Σφακίων-Χανιά, 75 χιλιομέτρων θα διανύσει τρέχοντας, την Κυριακή, ο υπερμαραθωνοδρόμος Γιάννης Κούρος ο οποίος θα βρίσκεται στα Χανιά, προσκεκλημένος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, η παρουσία του Γιάννη Κούρου στα Χανιά θα συνδυαστεί με την παρουσίαση του βιβλίου του «Το εξαήμερο του αιώνα» αλλά και την αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη του δήμου Αποκορώνου.
Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας, Γιώργος Αλογδιανάκης, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου ο Γιάννης Κούρος θα ξεκινήσει από την 'Ιμπρο Σφακίων στις 09:00 το πρωί, τρέχοντας μέχρι τα Χανιά, διανύοντας απόσταση 75 χιλιομέτρων, περνώντας από τις περιοχές Ασκύφου, Βρύσες, Αγιους Πάντες, Νιο Χωριό, Αρμένους, Καλύβες, Καλάμι, Σούδα, για να καταλήξει περίπου στις 3 μετά το μεσημέρι στο Εθνικό Στάδιο Χανίων όπου θα τον υποδεχτούν δημιουργώντας μια ανθρώπινη αλυσίδα 200 αθλητές σωματείων της πόλης και μέλη πολιτιστικών συλλόγων.

Σε ανάμνηση αυτού του γεγονότος ο δήμος Αποκορώνου τύπωσε 1.700 μπλουζάκια τα οποία θα πωλούνται και τα έσοδα που θα προκύψουν θα δοθούν στο φιλανθρωπικό σύλλογο «Φιλάνθρωπος» και σε άλλα φιλανθρωπικά σωματεία των Χανίων.

Ο αγώνας δρόμου εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο εκδηλώσεων: «Συμμετρέχουμε με τον Κούρο – Συμμετρέχουμε για τον Συνάνθρωπο».
Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι ο 57χρονος υπεραθλητής θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Αποκορώνου, απόφαση που έλαβε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Μανώλης Νικολούδης.
Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013, στις 10.30 το πρωί, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, ο Γιάννης Κούρος θα τιμηθεί από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων και θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του «Το εξαήμερο του αιώνα».

http://www.neatv.gr